Vaner og Uvaner for mennesker

Jeg har blitt sittende å tenke på hvorfor enkelte person her i verden hever seg selv over andre mennesker. De går med hevet hode er helt greit, men de tror at de er bedre enn andre mennesker og på den måten oppfører de seg på mange måter merkelig i forhold til hva som er normalt. Bare det å hilse på et annet menneske burde være den meste naturlige sak i verden. Men slike personer gjøre bare ikke det av en eller annen grunn. Er de virkelig så mye «bedre» enn andre?

Shintoisme

Noen vil kalle det for en slags sykdom, mens andre for en fobi eller et levesett. Men det er heldigvis ikke alle sammenhenger i forhold til det jeg tenkte på innledningsvis som strekker seg så langt som å bli en del av Shintoismen. Den er stor og bred og har tidligere vært veldig nære buddhismen og Meiji restaurasjonen. Vi er altså i Asia og ser at den har hatt påvirkning av mange religioner der. Først og fremst tilknyttet Meiji restaurasjonen, men før det buddhismen og konfutsianismen.

Altså kan det som ser ut som en liten sak være en stor sak dersom man graver dypere i slike ting. Men i dette tilfellet som jeg sikter til i innledningen her så tror jeg ikke det har noe med noen form for religion å gjøre – kun rett og slett mangel på god oppførsel og hensyn til andre mennesker. Selv om det er snakk om former for samarbeid så klarer ikke slike mennesker å «godkjenne» sin medspiller eller motpart. Må være fryktelig slitsomt!

Andre uvaner

Legger forrige tema bak meg etter bare å så vidt har skrevet litt om det. Det er så stort at jeg tør ikke gå særlig dypere i dette tilfellet i skrekk for å starte på ting jeg ikke klarer å mestre.Men jeg tenkte å se litt videre på andre uvaner og kanskje til dels fobier vi mennesker kan ha. Ting vi kanskje gjør uten å tenke over det egentlig, men vi bare gjør det. Hopper vi over det så er det noe feil i hverdagen vår og mye kan skje! Vi mennesker er jo meget rare i mange sammenhenger og gjør stadig merkelige ting. Min far hadde enkelte slike ting han gjorde som jeg er usikker på om han var klar over at han foretok seg! Jeg skal forsøke å beskrive situasjonen.

Andre uvaner

Jeg sitter i sofaen i stuen og ser på tv. Far kommer inn fra hagen via veranda inngangen. Han tar sin kaffekopp og går på kjøkkenet for å fylle opp den med litt mer varm kaffe. Så langt alt vel og alt normalt. Men det som skjer samtidig med at han tar sin kaffekopp fra stuebordet er; Han trykker på kanalvelgeren på fjernkontrollen til tv, og som sagt tar sin kaffekopp og går på kjøkkenet. Jeg sitter igjen som et stort spørsmålstegn og filmen jeg nettopp fulgte med på er borte. Far hva gjorde du nettopp? Hva sier han, jeg har da ikke gjort noen ting! Jo du trykte på fjernkontrollen og fjernet tv kanalen jeg satt og så på film på!

Slike ting tror jeg det er flere mennesker som utfører handlinger i mange sammenhenger og er ikke klar over hva de har gjort når du konfronterer dem med situasjonen.