Tilfeldigheter avverger hard sykdom

Hva er i mine tanker i dag når jeg sitter foran computer skjermen her. Jo jeg sitter og tenker over litt av noen tilfeldigheter som kan skje med sykdom og hvor raskt dette skjer uten at man har noen somhelst kontroll over sin egen kropp og dens rytmer. Det kan nesten skje drastiske ting fra time til time eller fra dag til dag faktisk. I hvert fall skjer det veldig raskt når det først skjer noe. Så uansett hvem du er der ute og hva du bedriver så lytt til tegn fra kroppen din på at noe er galt – og ta alle disse tegnene på alvor!

Sykehus

Sykehus
Sykehus

Jeg skulle en tur på sykehuset fordi jeg hadde en avtale med min doktor. Det var på tide å oppdatere litt og få noen nye forsyninger med nødvendige medisiner. Som ren rutine så sjekkes blodtrykk, kroppstemperatur og vekt foran hver legevisitt på dette sykehuset. Men når jeg kom dit så fikk både jeg og sykesøsteren som utførte denne første sjekken nesten «hakeslipp». Blodtrykket mitt var på over 230 i overtrykket. Det er jo så høyt at det kan medføre skade på hjernen i flere sammenhenger. Så inn til legen med alarmen klar om at her må det gjøres noe. Jeg følte meg overhodet ikke syk, men tallenes tale var klare – noe var riktig galt i kroppen. Jeg ble først sendt til røntgen for å ta noen bilder av brystkassen eller la oss kalle det øvre del av kroppen. Deretter tilbake til legen for en kort samtale før jeg ble henvist til akutten først og deretter til intensiv avdeling for å bli lagt inn på direkten. Begge steder ble det tatt ulike blodprøver og tester. EKG var blant de testene som ble gjennomført for å sjekke om det var noe feil med hjertet.

Effektiv medisinering

Jeg husker ikke om jeg har sgt det tidligere, men jeg bor altså i utlandet og benytter sykehus der når slikt som dette skjer selvfølgelig. Men at de har effektive medisiner også her fikk jeg nok et bevis på denne gangen. Allerede samme kveld startet de medisineringen for å senke blodtrykket mitt. De første timene ble vel benyttet mye til undersøkelser og venting på svar fra alle prøvene. Jeg ble også bragt tilbake til røntgen avdelingen enda en gang – denne gangen liggende på en seng. Og denne gangen ønsket de å ta en CT undersøkelse av hodet mitt. Fordi med så høyt som blodtrykket mitt hadde vært så kan det ha skjedd hjerneskader, og det ønsket de jo å fastslå eller avvise snarest på grunn av medisineringen. Men heldigvis fant de ikke spor til noen skader i hodet på meg (ganske utrolig men sant! He he he). Og etter bare noen timer utover den første natten så sank blodtrykket mitt fra over 200 til ned mot litt mer normale verdier like over 150. Jeg husker ikke helt hvor mange timer det gikk, men jeg synes dette var meget effektiv medisinering.

Effektiv medisinering
Effektiv medisinering

Før natt to på sykehuset ble jeg flyttet fra ICU og til et privat rom. Og allerede utover dagen deretter stoppet de medisineringen og samme kvelden – retter over 48 timer etter jeg ble lagt inn – ble jeg skrevet ut igjen. Effektivitet! La oss håpe det holder med de medisinene jeg nå har fått og at jeg slipper nye problemer med blodtrykket! Hva hadde skjedd dersom jeg ikke var til kontroll den dagen og blodtrykket hadde fått «danse fritt»?