Terror – igjen!

Når skal dette gi seg? Hva er det som får de til å gjøre dette mot andre mennesker – uskyldige mennesker. Det er så triste at det er vanskelig å sette ord på saken nå det er så ferskt som det er i dette tilfellet. Terror i Barcelona og mulig det er terror som ligger bak denne hendelsen i Finland også. Uansett så er det en ynkelig handling mot uskyldig mennesker uansett om det står en organisasjon bak disse angrepene eller om det bare er enkeltpersoner som er syke.

Barcelona

Nå i uken som har gått skjedde det i Barcelona. Også denne gangen med et kjøretøy som våpen. En ung mann kjører en bil inn i hovedgaten La Rambla i Barcelona sentrum. Han meier ned en mengde mennesker. Opptellingene i etterkant viser at 19 mennesker er drept og over 100 mennesker er skadet etter denne ugjerningen. Og igjen er det IS som har tatt på seg skylden og sier de står bak.

Varebilen på bildet ble brukt og kjøt 500 meter innover i Barcelonas paradegate La Rambla. Her samles masse folk til handling i butikker og for å besøke restauranter og kafeteriaer som finnes langs hele gaten.

Dagen før hadde det vært en eksplosjon sør for Barcelona og senere samme natt som angrepet i Barcelona kom det meldinger om enda et angrep ti mil syd for Barcelona. Politiet skal jobbe ut fra at alle disse tre hendelsen har en viss sammenheng.

Flere angrep

Norske eksperter tror at dette er dessverre ikke det siste vi ser av terrorangrep med biler eller kjøretøy som våpen. Det er jo ikke mer enn noen dager siden det var et annet angrep med en bil i Amerika. Her ble en person drept og 19 såret når en ung mann kjørte en bil inn i en folkemengde som var samlet til en protestaksjon. Dette skjedde i byen Charlottesville i Virginia.

Før dette er det bare fire måneder siden et stygt angrep i Stockholm hvor fire mennesker ble drept og 15 skadet. Den gangen var det en lastebil som ble brukt som våpen. Terroristen har sagt han handlet på oppdrag fra IS.

Måneden før var det London som ble skadelidende. En varebil ble brukt til å kjøre ned mennesker som befant seg på fortauet langs London Bridge. Etter dette fortsatte gjerningsmennene videre til et markedsområde i nærheten hvor de begynt å bruke stikkvåpen mot tilfeldig passerende. Totalt ble åtte mennesker drept og 48 mennesker skadet i denne ynkelige episode i mars 2017. Også i denne episode har IS hevdet at det er de som står bak angrepet.

Den første episoden med kjøretøy som våpen skjedde i januar i år i Jerusalem. Her kom en lastebil kjørende inn i en gruppe soldater. Resultatet ble fire drepte og 17 skadede.

Fryktelig trist

Jeg synes det er fryktelig trist at dette skal skje så mange ganger og veldig ofte er det den samme eller en av de met kjente organisasjonene som står bak. Nå den senere tiden har det vært IS som har vært mest ute på farten med sine ugjerninger, mens tidligere har det vært mange handlinger av Al Quida.

Fryktelig trist at uskyldige mennesker skal miste livet på grunn av noen gjennomfører slike syke handlinger. Skremmende utvikling i verden at dette kan skje så ofte.