Sykdommens harde realitet

Verden har kommet veldig langt i å finne løsninger på veldig mange ting. Hvorfor kan det ikke finnes opp noe som gjør at sykdom ikke rammer så hardt som det gjør for mange? Det er jo ganske urettferdig når man ser nøytralt på ting – noen får «alt, mens andre blir knapt forkjølet i løpet av et langt liv! Jeg har heldigvis klart meg en stund nå selv om jeg hadde en liten episode her for en stund siden. Men jeg har folk i min nære omgangskrets som igjen har blitt syke.

Hater sykdom

Det er vel ingen overdrivelse å si at jeg hater sykdom. Jeg synes jeg bør ha fått både min private porsjon og til venner nært rundt meg for en lang periode nå. Ok her kommer en kort oppsummering.

Hater sykdom
Hater sykdom

Det hele startet vel men mor som gikk bort for noen år siden på grunn av en lang sykdomsperiode som gjorde at hennes hjerte til slutt ikke orket mer. Hun sovnet ikke inn direkte på grunn av sykdom, men sykdom i mange år er slitsomt og belastende for et menneske og dets organer! Så hadde jeg selv en lengre periode som var preget av sykdom for snart to år siden. Først «mildere sykdommer» som ble behandlet med medisiner uten innleggelse på sykehus. Dette kom i to til tre porsjoner og ødela blant annet jul og nyttårsfeiringen for meg det året. Så etter at vi kom over i nytt år fikk jeg oppleve mine første innleggelser på sykehus på veldig mange år, men også for første gang på grunn av sykdom. Sist jeg var innlagt på et sykehus var på grunn av en ulykke og en skade på grunn av det. Men vi snakker om helt tilbake på begynnelsen av 90 tallet. Men både den gangen og nå denne nye omgang skjedd i utlandet. Først Tyskland og nå sist i Thailand. Men begge steder ble jeg meget godt behandlet, men jeg ble altså innlagt på sykehus tre ganger i løpet av like mange måneder.

Tap

Så kom vel noe av det verste som kan skje med sykdom i bildet. Min far ble syk og måtte gi tapt etter bare kort tids sykeleie. Det var en grusom og tøff opplevelse. Etter dette føltes det nesten som man satt igjen alene her i verden. Men, livet må bare gå videre uansett. Og selv om tiden etter dette har vært til dels hard og tøff så går det nå ganske bra i dag.

Nære venner

En ting er når sykdom rammer ens nærmeste familie, men det gjør også fryktelig vondt når sykdom rammer ens nær venner. Nettopp dette har jeg en kamerat som må være født underverdens meste uheldige stjerne. Fra tidligere har han amputert et bein fra kne og ned, og nå har han blitt rammet på nytt. Og denne gangen har han måttet operere vell fire tær og deler av fotbladet på den andre foten. Snakk om å ha uflaks her i livet. Men heldigvis er vedkommende supersterk psykisk og er alltid ved godt mot og har alltid godt humør. God bedring kompis!

Nære venner
Nære venner