Syk, syk, syk og atter syk før det ble bedre

Det har gått en stund siden jeg skrev noe her. Jul og nyttårstiden var siste gangen. Og siden den gangen har det skjedd veldig mye. Både positivt og negativt. Jeg skrev om sykdom og leger og slike ting i forbindelse med julehøytiden. Dessverre ble det enda mer av dette utover på nyåret. Veldig kjedelig, men veldig nødvendig. Første gangen i mitt liv at jeg har vært syk på denne måten og har måtte oppsøke lege og sykehus for å be om hjelp. Tre ganger ble jeg lagt inn på sykehus de neste fire månedene.

Kjedelige med sykdom

Jeg har vel bare vært innlagt på sykehus en gang tidligere i mitt liv. Den gangen ble jeg overfalt og fikk kraftig hjernerystelse som medførte noen dager på sykehus i Tyskland. Men denne gangen ble det faktisk tre ganger i løpet av kort tid – alt for kort etter min smak. Men dessverre så var det nødvendig.

Runde 1

Først fikk jeg noen hosteanfall så jeg trodde alt av innvendig ting i kroppen min skulle vrenges ut. Jeg hostet som jeg knapt aldri har gjort før. Og denne gangen bestemte jeg meg for at jeg ikke skulle oppsøke noen klinikk bare for å få medisiner, men jeg gikk like gjerne direkte på sykehuset. Først en rask sjekk, beskjed om å ta henviste medisiner og slappe av noen dager. Men etter nok et par dager med samme problemene og kanskje enda verre hosting om det var mulig så gikk jeg tilbake igjen. Det som da var antatt at var astma bronkitt viste seg å være dobbel lungebetennelse. Direkte innleggelse på sykehuset – en innleggelse som varte i ni dager.

Runde 1

Runde 2

Andre runde kom cirka en måned senere. Da var det heldigvis ikke lungebetennelsen som var der igjen, men dette med huden min. Jeg har i flere år hatt mistanke om at det er noe feil på en eller annen måte med huden min. Men det har aldri blitt noe mer alvorlig enn at det kunne helbredes med litt salver. Og dermed har ikke noen leger fattet interesse for å sjekke dette noe mer. Denne gangen bli det så ille at huden sprakk opp i sårsprekker på «meget private steder» slik at det ble meget sårt å bevege seg og det gjorde fryktelig vondt. Igjen av sted til lege og direkte lagt inn igjen. Denne gangen i cirka en uke med medisinering og så videre. Men det hjalp en del og jeg ble skrevet ut igjen.  Men den dag i dag er jeg fortsatt ikke kvitt disse hudproblemene -de kommer og går en del. Og nå er det snart et halvt år siden jeg var innlagt på sykehuset for dette. Men jeg går jevnlig til lege og har medisiner for å holde det i «sjakk». Men ikke bare det at det gjorde fryktelig vondt når det sprakk opp i sårsprekker, men det var meget vanskelig å gjøre seg selv skikkelig ren også med slike såre områder. Og det var ganske slitsomt å kjenne denne lukten som sprer seg rundt min person dersom jeg ikke går i dusjen kanskje hele to til fire ganger i løpet av en dag.

Runde 2

Åh dette blir litt for langt å skrive om alt i en artikkel. Jeg bryter av og fortsetter i neste. Følg med dersom du gidder å lese om sykdom.