Store debatter

Jeg har i det siste tenkt en del på hvor mye folk hisser seg opp og bruker massevis av energi på ting som kommer frem i hverdagen. Det kan være snakk om alt fra små bagateller til store emner som ingen av oss hverdags mennesker har veldig god greie på eller kunnskap om! Men likevel så skrives det side opp og side ned på forumer og på sosiale medier om sakene. Bom penger, bom ringer, klima debatt, innvandring, el biler og så vider og så videre! Selvfølgelig er det lov å ha meninger om ting, men kan vi egentlig nok om ting til å skrive alt som blir skrevet på alle offentlige steder?

Klimadiskusjonene

Et av de virkelig store diskusjons temaene i dagens samfunn er jo klima. Klima hit og klima dit og jeg klarer ikke helt å følge med på alt som sies og skrives om dette tema. Men ja eller jo – det er kanskje ting som er i ferd med å skje. Men det er ikke før blitt sagt det ene før det dementeres og det kommer opp nye ting. Enten som trekker saken videre eller som motbeviser det som nettopp har blitt slått opp og diskutert. Og her stiller jeg store spørsmål til en av hoved personene i den senere tiden rundt emnet. Den unge svenske jenta Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg som alle snakker om og fleiper med i alle varianter. Kan virkelig en 16 år gammel jente virkelig ha kunnskap nok til å stå øverst på barrikadene og kjempe for denne saken? Jeg har mine store tvilstanker om det faktisk er mulig. Eller er det igjen her vi ser at det står noen bak henne som ønsker publisitet og benytter denne ungen jenten som sin frontfigur.

Jeg skal ikke begi meg lenger inn på å starte noen diskusjon rundt dette mer enn det kanskje kan bli bare ved å omtale saken på denne måten. Men jeg ønsker bare å belyse den litt på en nøytral måte og og kanskje fremheve noen av de tingene jeg.

Dagens ungdom

I disse diskusjonene kommer det fort frem at det er dagens eldre som er årsaken til flere ting med klima og slike ting. Dette fordi de ikke har gjort slik eller slik for mange år siden eller fordi de har gjort slik eller slik. Men her er det ganske mange ting som ender opp i humoristiske saker faktisk.

Dagens ungdom

Et eksempel er dette med el biler. Hvorfor har ikke dagens eldre generasjon benyttet el biler for lenge siden når andre ting er så skadelige for miljø og klima. Men det de igjen da glemmer og ikke tar hensyn til er alt som går med i produksjon og fremstilling av disse elbilene. De bruker jo enorme mengder med nettopp de som de protesterer mot for å fremstille de så klima og miljø vennlige bilene. Er folk virkelig så kort tenkt i dag at de ikke tenker på hvordan ting kommer frem? En humoristisk sak til slutt – man kunne jo avskaffe alle fiskebåtene i dag for det fantes jo allerede så mye fisk i butikkene! Hmmm iq?