Litt diverse om sport

Sport er noe som alle har mer eller mindre interesse for. Det er mange som ikke følger med på de store sports arrangementene som skjer på TV og slike ting. Men helt innerst inne så har de nesten alltid en eller annen sport som ligger deres hjerte nært. Den eneste der som ikke har det på denne måten må vel være humoristen Per Inge Torkildsen. Han ble vel meget kjent i Norge etter å ha uttalt offentlig «Gi ungdommen ei flaske brennevin før idretten tar dem».

Meg

Jeg har flere idretter jeg gjerne følger med på. Selv om jeg kanskje ikke har noen idrett som jeg er meget opptatt av. Men jeg sitter gjerne noen timer foran TV skjermen og ser sykkelritt i hele den sesongen de holder på. Jeg kan som mange andre gjerne se en fotballkamp, men har knapt ett favoritt lag. Og er det vinteridrett som har sesong så er det vel langrenn og Skiskyting som topper listen over de idrettene jeg gjerne ser først. Men ser gjerne hopp, kombinert og alpint også. Stort sett omtrent all vinteridrett kan jeg sitte ned og følge med på.

Sesonger

Alle idretter følger jo sine sesonger. Av «mine» idretter så er det sykkelsporten som har høysesong fortsatt. Mens fotballen på flere steder er i ferd med å starte opp igjen – jeg tenker da først og fremst kanskje England som nettopp har rullet i gang igjen. Og det er jo faktisk ikke veldig langt unna at de første vinteridrettene heller begynner å «bevege» på seg igjen. Det er stadig flere og flere slike show arrangement nå om ukene med rulleski renn og slikt som er sommerens del av vinter idretten.

Sesonger

Pågående sesong

Som jeg har nevnt allerede så står sykkelsport langt opp på lister over ting jeg gjerne følger med på av idrett. Og snakker vi da de tre store Grand Tours eller noen av de Norske store rittene så er jeg meget klar. Giro d’Italia, Tour de France eller Vuelta d’Espana er de tre store. Hoved rittene i Norge i løpet av en lang sesong er jo først på forsommeren Tour of Norway og Tour des Fjords, før vi får Arctic Race nå på høsten. Arctic race pågår faktisk i skrivende øyeblikk og det er i forkant av siste etappe jeg sitter og skriver denne ille artikkelen. Men dessverre så har ikke årets utgave av Arctic race vært så spennde som jeg synes det har vært de tidligere årene. Det mangler liksom noe i år når ingen av våre største sykkel profiler er tilstede i år. Hverken Edvald eller Kristoff er her og deltar dessverre. Men det er jo fortsatt noen andre stjerner til stede og deltar, samt at det er flere andre av de norske rytterne som ligger og vil opp på nivået våre to største sykkelstjerner befinner seg.

Pågående sesong

Dagens etappe kan bli meget spennende da det er norske ryttere som er med og kjemper helt i toppen. Markus Hoelgaard ligger på andre plassen sammenlagt etter tre etapper, og Carl Fredrik Hagen ligger på syvendeplass. Begge to sykler for det norske kontinental laget Joker Icopal. Blir en spennende avslutning i dag. Gleder meg.