Hva skjer egentlig

Når man sitter og har lyst til å skrive litt dele en ny blogg med leserne sine – hva gjør man da når det nesten virker som om jeg har skrivesperre nå om dagene? Jeg har så lyst til å skrive både om det ene og det andre, men hver eneste gang jeg prøver å komme i gang så bare føles det som om hjernen blokkeres og alt av ideer og lyst forsvinner. Hva er galt mon tro? Jeg som normalt sett er så glad i å skrive og har skrevet så mye opp gjennom mange år.

Sykdom

Jeg har vært litt småsyk en periode. Egentlig ikke syk av noen veldig nevneverdig art, men bare ikke helt i toppform. Det siste lille har manglet for å fungere normalt i daglig livet. Det har blitt en del timer ekstra i sengen og en del ekstra sløve timer uten å gjøre noe som helst.

Noen ganger så føles det ut som om kroppen vil eksplodere. Føles ut som om man er overfylt av luft og ingenting er helt som det skal være. Jeg forsøkte med noen ekstra toalett besøk for å forsøke å få ut noe den veien, men nei – ingenting hjalp liksom.

Så kom det en periode med litt lett forkjølelse og muligens en lett feber. Ikke noe som gjorde at man måtte være sengeliggende, men man var bare ikke helt i form.

Så kom den perioden som har vært verst. Løs mage og oppblåst. Hver eneste gang jeg har spist så går det kanskje 30 til 60 minutter og så føles det ut som om maten vil opp igjen samme veien som den kom ned og inn i kroppen. Det er ingen god følelse. Noen ganger såpass galt at jeg må nærme meg toalettet for jeg føler meg ganske kvalm og uvel og veldig nære at maten skal komme opp igjen. Men så har aldri skjedd – enda i hvert fall.

Men når perioden med diare og løs mage satte i gang – da var jeg veldig lite fornøyd. Jeg kunne jo ikke engang slippe en fis uten å være på vakt for at det skulle være mye mer enn bare luft som kom ut der bak! Og når dette blir riktig ille så medfører det mye merarbeid i andre sammenhenger. Vaskemaskinen går jo på «overtid» etter at det skjedde mer enn en gang at det bare var luft som kom ut der bak! Dessverre så skjer slikt i slike sammenhenger. Det er ekstra pinlig om det skjer mens man har dristet seg ut i en eller annen sammenheng, men skjer det innenfor hjemmets fire vegger så er det bare å komme seg i dusjen og få vasket over stedet uhellet skjedd. Typiske steder slike ting kan skje er jo stolen der man sitter og skriver på pc for eksempel, siste meteren før man når frem til toalettet eller i søvne når det er på sitt verste. Dessverre har jeg opplevd alle sammenhengene.