Ensomt og veldig kjedelig

Hva gjør man når planene for en høytid endrer seg drastisk bare få dager før høytiden setter inn? Jeg tenker på julehøytiden i år. Den ble totalt ulik for meg kontra det som var planlagt. Jeg har oppholdt meg en del i utlandet i løpet av 2017 og vil gjøre det også neste år. Så jeg har fullt etablert hjem hvor jeg bor og har alt jeg trenger. Jeg stortrives der jeg bor i Thailand og har ingen direkte planer om å gjøre noen endringer på dette. Men planen ble lagt for flere måneder siden at jeg skulle reise en tur til Norge og besøke min far og mine søstre samt andre venner og bekjente nå i jul og nyttårshelgen. Men slik ble det altså ikke.

Syk

I november fikk jeg utslag av et virus i ansiktet. En utgave av herpes var beskjeden jeg fikk fra legen på den lokale klinikken her. En pose med medisiner og hjem og ta det rolig og spise medisiner. Symptomene oppe til venstre for mitt venstre øye tiltok de neste dagene, men når medisinene fikk skikkelig tak så ble det ganske snart bedre. Men i den perioden det tiltok for meg ble jeg såpass nervøs over økningen at jeg tok en ny tur til legen. Kun to dager etter første runde.

Ohhh var hans svar når han så utviklingen. Her må vi «fyre hardere» så han tredoblet dosen med medisiner siden jeg er en forholdsvis stor mann. Dette hjalp og var en god løsning virket det som. Sakt men sikkert ble alt bedre og huden der det hadde vært sårt like rundt øyet var også i ferd med å bedres. Jeg sa kanskje ikke at på det verste så var mitt venstre øye så gjenklistret av hevelse at jeg kunne ikke se for «egen maskin». Jeg måtte hjelpe til med fingrene for å åpne dette øyet.

Bedring og ny runde

Denne runden var i ferd med å avta helt og alt så ut til å gå tilbake til normalen – julen nærmet seg og jeg skulle reise til Norge tre dager før julaften. Men så vill skjebnen det ikke.

Fem dager før avreise våknet jeg om morgenen og var full av utslett. Grrrrrr elveblest tro? Allergi? Eller hva i h***** kan dette være. Av sted til lege igjen! Ny pose med piller, salver og kremer. Så to dager før avreise hovnet høyre øye opp og synet forsvant der også! Men nå fikk nok være nok – ikke mer klinikk leger – denne gangen til sykehus og mer hud og øyelege spesialister.

Bedring og ny runde

Samme dagen hadde jeg en samtale med familien hjemme angående min reise. Vi ble enige om at jeg forblir her jeg er og blir frisk – helsen er viktigere enn alt annet. Flyet ble kansellert – jeg hadde heldigvis full forsikring på slik så pengene får jeg tilbake igjen. Så til sykehuset.

Medisiner fra sykehus etter prat og besøk hos to forskjellige leger gjorde at jeg bare fire dager senere følte meg 98 % frisk igjen.

Men julen ble totalt forskjellig ut fra planlagte da. Juleaften tilbrakte jeg alene på mitt rom med litt enkel mat og TV frem til jeg sovnet tidlig på kvelden og våknet først første juledag. God Jul og Godt Nytt År.