En dings til alt

Teknologi er blitt en så integrert del av hverdagen vår at det er vanskelig å tenke seg en dag uten. Dette inkluderer alt fra smarttelefoner til teknologi i maskiner som gjør hverdagen vår enklere. Veldig mye av denne teknologien er skjult og vi tar dette for gitt. Så er det teknologien som vi ser og som vi bruker for å løse mer eller mindre viktig småting i hverdagen, de berømte dingsene.

En dings til alt

Hva er en dings?

En dings er en liten enhet som skal brukes for å løse et lite problem eller gjøre noe litt enklere i hverdagen. Før brukte man ordet mye om fysiske små gjenstander som for eksempel en potetholder som sørget for å gjøre det enklere å skrelle poteten uten å brenne fingrene. Nå brukes dette ordet om små ting som ikke er veldig viktige for de fleste, men som kan gjøre livet litt enklere. Noen av disse dingsene kan også hjelpe personer med nedsatt funksjon å få en bedre hverdag. Så dingser kan være så mangt, derav samlenavnet ”Dingser”.

Vårt hektiske liv

Jeg vet ikke hvor hektisk ditt liv er, men jeg vet at mitt er svært hektisk. Jeg stresser ikke hele tiden, men jeg føler definitivt at tiden ikke strekker til. En ting er de store sakene, de store forpliktelsene som man ikke kan legge fra seg. Det andre er alle de små dumme tidstyvene. Samlet sett så spiser de opp mye tid og hvis jeg kan redusere denne tiden så gjør jeg gjerne det. Jeg kjøper og bruker dingser så jeg får tid til å ligge på sofaen og spille på poki eller pokerstarscasino eller bare slappe av med netflix. For meg er det verdt det og jeg tror mange andre er enig. I alle fall så produseres det utrolig mange dingser for tiden, så noen må jo kjøpe dem!

Viktig ved kjøp av en dings

Viktig ved kjøp av en dings

”Dingsemarkedet” er i stadig utvikling. Det er helt utrolig hvor mange som lages og jeg er en ivrig kunde og ikke minst en som følger med på denne utviklingen. Samtidig så er jeg ikke en millionær, enda. Så jeg må gjøre noen konkrete valg når det kommer til hvilke dingser jeg skal kjøpe og satse på.

Produsenten

Dette markedet er svært åpent, mange av de beste dingsene kommer fra nykommere. Jeg tør påstå at det har vært en eksplosiv vekst i utvikling og innovasjonen på markedet. Derfor kan man ikke bare gå etter produsentens navn lenger. Det eneste unntaket, mener jeg, er når prisen er høy og dingsen er høyteknologisk. Jeg har for.eks. Phillips sitt lyssetting system som styres via en app. Dette er dyrt og jeg ville nok ikke kjøpt det av en helt ukjent produsent.

Det faktiske behovet

Det faktiske behovet

Jeg har sett flere ganger på en slik dings som skal sørge for at plantene mine får nok vann. Denne settes nedi potten og gir beskjed via en app når jorden blir tørr. Så kan man sørge for perfekt vannforhold for favoritt planten. For en som er født uten grønne fingre så kan dette være svaret på mine drømmer om å ha et hus fylt av levende, vakre planter.

Jeg har lyst på en slik dings, men burde jeg bruke penger på den? Spesielt siden jeg må ha en dings pr potte? Så jeg har en regel om å ikke kjøpe med engang. Jeg skal tenke på det først og se for meg bruksområdet. Vil jeg virkelig ha så mye bruk for dette som jeg trodde? Så jeg gir meg selv litt ekstra betenkningstid.

Ikke være redd for å prøve

Det kan nesten virker som jeg motsier meg selv her, men selv om man skal vurdere behovet først så er det viktig å være åpen for nye forslag. Det er svært mange dingser som man ikke trodde man skulle ha behov for. Jeg elsker vannkokeren som jeg kan programmere til å slå seg  på via en app. Det er så innmari praktisk, selv om jeg ikke må ha den. Det er også andre dingser som gjør hverdagen enklere for meg, men som jeg ikke savnet før jeg begynte å bruke dingsen.

Så mitt råd er at du ikke skal være redd for å prøve, så lenge prisen er god og tanken bak er god.

Fortell andre om produktet

Forbrukerne er alltid viktige, men i et marked som er i rask utvikling så er forbrukerne enormt viktige.  Den store utfordringen er å finne ut hvordan man skal komme i kontakt med andre forbrukere for å høre deres tilbakemeldinger. Derfor er det viktig at vi alle blir flinkere til å gi tilbakemeldinger på produktet på forskjellige nettsider. Liker du det, så si det. Liker du det ikke så si det også. Produsentene vil ofte gjerne ha tilbakemeldinger for å gjøre produktet bedre så de kan forbedre produktet og tjene mer.  Dette er et område hvor vi nordmenn godt kan bli enda flinkere, anmeld produktene og anbefal dem!